dissabte, 28 d’octubre del 2017

TRANSELVA 2017, DIT I FET!

La Colla de Sant Hilari, els més matiners
SEGONA EDICIÓ DE LA TRANSELVA
El dijous 26 i divendres 27 sis instituts amb els distintius  Escola Verda  hem realitzat per segona vegada la  Transelva que té per objectiu fer un recorregut a peu per itineraris de senderisme entre dos punts de la comarca de la Selva,  enguany Arbúcies i Hostalric. 

Vidreres i Santa Coloma a l'autocar
Amb això pretenem, tot gaudint de dos dies de convivència,   conèixer la diversitat natural de la comarca,  els seus recursos i valorar la  sostenibilitat del seu aprofitament i de l’impacte de l’activitat humana. Hem caminat a través d’alzinars, sureres, rouredes,  pinedes,  aiguamolls de les Llobateres, la llera de la Tordera, vivers de plantes, carrers, urbanitzacions, polígons industrials etc. A més enguany  hem inclòs activitats de coneixement del patrimoni històric, com són  la visita del Castell de Montsoriu, al casc antic de Breda i el monument del Gorg de Perxistor.

Arbúcies, a l'espera fent estiraments
Hi hem participat més de 70 alumnes i professors, amb la coordinació de La Tosca, el suport -logístic i  guiatge al Castell de Montsoriu- del Consell  Comarcal de La Selva i l’Ajuntament de Breda, vila on hem  pernoctat.  

Una novetat a destacar d’aquesta edició és que els àpats col·lectius han estat preparats pels alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà Elaboració de productes alimentaris.

Arbúcies, a punt de marxa!
Els instituts que hi hem participat: El Bruc de Riells i Viabrea, Vidreres, Santa Coloma de Farners, Vescomtat de Cabrera d’Hostalric-Breda, Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm i Montsoriu d’Arbúcies,  hem previst  continuar l’intercanvi amb l’alaboració i difusió de les conclusions de l’activitat per tal de compartir amb tothom els valors naturals i humans  de la comarca i denunciar aquells aspectes que cal corregir.

Som-hi!
Aquests intercanvis van començar fa nou anys amb trobades  comarcals conjuntes incloses en el Pla d’acció ambiental de cada centre. 



9 anys de trobades:

Camins de bosc, entre alzines i suros
1ª 2008
Les Planes de Son. (Santa Coloma. Sant Hilari i Arbúcies). Maig
2ª 2008
Santa Coloma de Farners. Octubre.
3ª 2009
Arbúcies. Octubre.
4ª 2010
Sant Hilari Sacalm. Octubre.
5ª 2011
Vidreres. Octubre.
6ª 2012
Hostalric. Octubre.
7ª 2013
Lloret. Maig. 
8ª 2014
Santa Coloma de Farners. Octubre.
9ª 2015
Dia assoleiat

Transelva 2016 Sant Hilari-Santa Coloma- Lloret. Octubre.
10ª 2016
Transelva 2017 Arbúcies-Breda-Hostalric. Octubre.
Una pausa en el prat

Castell de Montsoriu a la vista!

Montsoriu, amb les Agudes al fons

Interior del Montsoriu

Dinem al peu del Montsoriu

Baixada a Breda, amb Montsoriu al fons

Font a Breda

Enfilats al campanar romànic de Breda

Abans d'anar a dormir al poliesportiu de Breda

Aguait de les Llobateres, al llit de La Tordera

Gorg de Perxistor, història de Catalunya




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Confiem en cadascú en la moderació de comentaris, però si en trobem que no respecten els drets personals seran suprimits.

Gràcies per participar i deixar el teu comentari.