diumenge, 21 de febrer del 2016

PREPAREM La TRANSELVA 2016

ELS INSTITUTS VERDS DE LA SELVA ENS ORGANITZEM PER FER LA TRANSELVA 2016



Els instituts adherits al programa Escoles Verdes de la comarca de la Selva -Antoni Busquets i Punset de Sant Hilari Sacalm, Montsoriu d'Arbúcies, Riells i Viabrea, Rocagrossa de Lloret de Mar, Santa Coloma de Farners,  Sils, Vescomtat de Cabrera d'Hostalric i   Vidreres- enss coordinem per fer la Transelva 2016.
Es tracta de fer un recorregut a peu  per camins rurals, els dies 13 i 14 de maig,  entre Sant Hilari Sacalm i Lloret de Mar,  amb la finalitat de:
- conèixer la diversitat de la comarca,
- observar  l'aprofitament dels recursos naturals i l'impacte humà,  
- difondre per internet tan el patrimoni natural com el cultural i  
- divulgar problemàtiques ambientals que cal corregir.
La ruta per trams: 
1. Sant Hilari-Joanet-Sant Pere Cercada.
2. Sant Pere Cercada-Santa Coloma de Farners (Dormir al gimnàs de l'Institut) 
3. Santa Coloma-Estanys de Sils-Vidreres
4. Vidreres- Lloret de Mar

Primer projecte
Els participants seran alumnes i professors dels comitès ambientals  de cada un dels instituts que durant els mesos prèvis hauran preparat el tram que tenen assigant. Una de les tasques prèvies és crear escenaris  a l'aplicació EDULOC i penjar-hi informació.
Els centres organitzadors demanem el suport a diferents organismes com són el departaments d'Ensenyament  i el de Territori i Sostenibilitat, el Consell comarcal de La Selva, els ajuntament i AMPA respectives. Les trobades del professorat preparatòries de l'acció compten amb la coordinació La Tosca que és l'assessoria ambiental assignada pel Programa Escoles Verdes per a la formació en eduació ambiental i segueix la tasca iniciada a la comarca per l'Associació Les Guilleries.
 Aquest projecte té com antecedents les trobades de comitès ambientals que des de l'any 2008 realitzem els instituts amb distintiu Escola Verda de la Comarca de la Selva i respon a la demanda de pasar de compartir les experiències d'accions ambientals de cada centre a realitzar-ne una de col·lectiva.